Moving Massages is de praktijk voor holistische massagetherapie van Sophie Determeyer.

Het kan soms raar lopen in het leven. Bij mij bijvoorbeeld. Jarenlang was ik heel tevreden met mijn werk als geluidstechnicus. Maar langzamerhand merkte ik toch dat ik iets anders wilde. Dankzij "de crisis" (2008) kreeg ik de gelegenheid me eens te oriënteren, tijd te nemen voor (zelf-)onderzoek. Met hulp van Sylvia van Dongen heb ik uiteindelijk gekozen voor een andere richting. Het werd Holos, academie voor massagetherapie in Utrecht. Vier jaar de tijd om te leren, te oefenen, te ondervinden en te ontdekken. En eigenlijk is dat niet meer gestopt. Nog dagelijks ontdek ik iets over mijzelf.

Bij het kiezen van een bedrijsnaam reed er een verhuiswagen door de straat met de tekst "Moving" erop. Ik fantaseerde over zo'n grote vrachtwagen met een massagepraktijk erin om overal te kunnen gaan en staan. En dus bedacht ik: Moving Massages! Massage gaat over bewegen, moving stamt af van emovere, waar emotie ook weer mee samenhangt. Kortom iets met beweging, in beweging komen, zetten, brengen. Daarmee ben ik precies waar ik wil zijn. Ook al is het niet in die vrachtwagen. Ik houd ervan om mensen te helpen en te begeleiden, ieder op zijn eigen weg. Mijn cliënten vertellen me dat ze wijzer worden, of rustiger, of blijer. Dat is het mooiste van alles: het werkt.

 

Technieken

Klassieke massage, energetische / haptische massage, voetreflexologie, polariteitsmassage, holistic pulsing, bindweefselmassage, focussen, triggerpoints. Daarnaast geef ik manuele lymfe drainage, MLD.

Diploma’s en certificaten

2024 MLD masterclass de nervus vagus, Trauma en het zenuwstelsel

2023 Dansage practitioner 3, Medication Awareness

2022 Metamorfosemassage, Dansage practitioner 1 en 2

2021 Opleiding Manuele Lymfe Drainage -> Lymfetherapie

2020 Diverse na- en bijscholingen: diep(t)e massage, Manuele Lymfe Drainage

2019 Diverse nascholingen: triggerpoints, zwangerschapsmassage in zijligging

2018 Herhaling EHBO, diverse nascholingen Muscle Specific Deep Tissue, Stress en Burn-out

2017 EHBO

2016 Medische Basiskennis (St. Hoger Onderwijs Nederland)

2014 stoelmassage bij Holos

2013 massagetherapeut bij Holos, academie voor massagetherapie

2011 masseur bij Holos