Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een reeks massages gericht op een thema of gebied in je lichaam. Tussen de afspraken zit meestal een paar weken. Massagetherapie is zeer geschikt bij langdurige of chronische klachten.

Losse behandelingen

Eén enkele behandeling kan ook al heel therapeutisch zijn. Je hoeft daarom niet van tevoren te kiezen tussen een losse behandeling of een reeks. Als je wilt, kun je een paar afspraken vooruit plannen. Maar je kunt ook gewoon beginnen met één behandeling.

Voor wie?

Massage is geschikt voor iedereen met een (fysieke of mentale) hulpvraag. Je voelt bijvoorbeeld spanning ergens in je lichaam of je hebt last van rusteloosheid, slecht slapen of stress. Maar ook als je geen concrete hulpvraag hebt, of je krijgt je vraag niet goed onder woorden, kan massage je helpen. Laat maar komen wat er komt.

Ook tijdens de zwangerschap kun je massages ontvangen; in Amsterdam op een tafel met een uitsparing voor je buik. In Utrecht zal dat in zijligging zijn.

Wat doet het?

Massage zet iets in beweging. Het raakt je. Letterlijk natuurlijk: ik raak je aan, je wordt je bewust van je lichaam. Maar ook figuurlijk: een massage kan je diep raken en je vooruit helpen. Je kunt emoties ervaren die door de massage aan de oppervlakte zijn gekomen. Je kunt het gevoel krijgen dat je weer ‘heel’ wordt. Je kunt nieuwe inzichten krijgen over jezelf, je gedrag, gedachten en gewoonten. Het effect van een massage kan zich direct voordoen of pas een paar uur of zelfs een week later. Andere effecten van massage kunnen zijn, onder meer: een gevoel van opluchting, beter slapen, minder stress, meer rust.

Begeleiding

Ik werk niet alleen met mijn handen. Mijn hoofd en mijn hart werken ook mee. Je mag vertellen waar je mee zit. Maar het hoeft niet. Een dialoog kan ook plaatsvinden zonder woorden. Het belangrijkste is dat je veilig bent. Jij mag ervaren wat zich aandient.